Dobrodelnost in male pozornosti v decembru, ki vas nič ne stanejo...

11.12.2015

*Tokratni zapis bo drugačen in ni vezan izključno na podjetja in samostojne podjetnike pač pa na vse zavezance za dohodnino

December je čas obdarovanja, lepih in dobrih želja ter miru. Vse prevečkrat preveč pozornosti posvečamo materialnim dobrinam, čeprav bi velikokrat zadoščala že prijazna beseda ter nesebična pomoč/lepa gesta, ki vsakomur polepša dan. V decembru potega tudi akcija, ki bi jo veljalo implementirati v naš vsakdanjik. Po vzoru #payitforward poteka akcija #daMnaprej , ki nas vse spodbuja, da skupaj svet obrnemo na bolje. Tega, zagotovo se strinjate, manjka. Dobra dela in pozornosti v vseh možnih oblikah. Pridržanje vrat, prijazen nasmejan pozdrav, odstop prednosti, pomoč gospe pri prehodu ceste, morda donacija lokalnemu gasilskemu, športnemu ali kulturnemu društvu...? :)

December je namreč tudi čas, ko lahko kot zavezanci za dohodnino donirate 0,5% svoje dohodnine raznoraznim nevladnim organizacijam - taka donacija vas popolnoma nič ne stane - če je ne namenite eni od organizacij, bo pač pristala v državnem proračunu - odločitev je popolnoma vaša.

Kako lahko to storite? S seznama http://dobrodelen.si/sl/index/chooseorganizations izberete organizacijo, ki bi jo radi podprli (izberete jih lahko do pet in tako porazdelite svojega 0,5% in tako razveselite oz. podprete več kot eno organizacijo). V nadaljevanju določite odstotek izbrani organizaciji in nadaljujete z "Natisni obrazec". V obrazec dodate vaše podatke in ponovno nadaljujete z "Natisni obrazec". Aplikacija vam skreira PDF filetek, ki ga natisnete, podpišete in pošljete na pristojen finančni urad - tukajle najdete naslove FURSa: http://www.fu.gov.si/kontakti/

Zelo preprosto skratka.

Podjetja in samostojni podjetniki pa zagotovo že veste, da so vaše donacije tudi olajšava, lokalnim društvom pa vsak evro pomeni ogromno...mi smo ga že izbrali. :)

Želimo vam prijeten, uspešen in miren december, ob koncu meseca pa, kot običajno, vabljeni v naše poslovne prostore, na klepet in druženje ob sušeni kitari. Ponovno bo veselo. Srečno.

ekipa RS Coffou


 

Subvencija za zaposlitev mladih iz vzhodne Slovenije

01.12.2015

Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo oz. razpis Prvi izziv 2015.

Delodajalci iz vse Slovenije lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev oseb, mlajših od 30 let s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji - če so bili pred tem najmanj 3 mesece prijavljeni med brezposelnimi, se ne izobražujejo ali usposabljajo.

Višina subvencije znaša 7.250,00€, razpis je odprt do porabe sredstev (dobrih 20 mio €), vendar najdlje do 30.06.2016.

Zaposlitev mora trajati najmanj 15 mesecev neprekinjeno za polni delovni čas in vključuje tudi 3-mesečno poskusno delo. Za zaposlitev s krajšim delovnim časom na podlagi odločbe o invalidnosti se izplača sorazmerno nižja subvencija.

Več pa na uradni spletni strani:

http://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/prvi-izziv-2015-za-zaposlitev-skoraj-tri-tisoc-mladih

#Prviizziv2015

#zaposlitev

#zrsz

#subvencija


 

Davčne blagajne in demo blagajn SiMobil in Čebelca

09. november 2015

[VABILO]

v petek, 20. novembra 2015 ob 16.uri bomo vsled kopice vprašanj, vezanih na obvezne davčne blagajne s partnerskima podjetjema predstavili rešitev v obliki blagajn Si.mobil in Čebelca.

Prvi del bo namenjen razlagi blagajn - za to bo poskrbela naša Barbara, drugi del pa praktični predstavitvi - SiMobilovo rešitev bo predstavil Blaž Š., Čebelčino pa David P..
Blagajne bodo seveda na voljo tudi za test - praktično predstavitev. To bo tudi idealna priložnost za druženje in odgovore na vsa vprašanja povezana z davčnimi blagajnami.

Lepo prosimo, da svojo udeležbo potrdite s povratnim e-mailom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. - da vemo, ali je naša pisarna dovolj velika za vse ali ne in da pripravimo drugo lokacijo, če bo interes večji.

Želimo vam uspešen in nasmejan delovni teden!


ekipa RS Coffou

 

Stran 3 od 11