Davčne blagajne in demo blagajn SiMobil in Čebelca

09. november 2015

[VABILO]

v petek, 20. novembra 2015 ob 16.uri bomo vsled kopice vprašanj, vezanih na obvezne davčne blagajne s partnerskima podjetjema predstavili rešitev v obliki blagajn Si.mobil in Čebelca.

Prvi del bo namenjen razlagi blagajn - za to bo poskrbela naša Barbara, drugi del pa praktični predstavitvi - SiMobilovo rešitev bo predstavil Blaž Š., Čebelčino pa David P..
Blagajne bodo seveda na voljo tudi za test - praktično predstavitev. To bo tudi idealna priložnost za druženje in odgovore na vsa vprašanja povezana z davčnimi blagajnami.

Lepo prosimo, da svojo udeležbo potrdite s povratnim e-mailom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. - da vemo, ali je naša pisarna dovolj velika za vse ali ne in da pripravimo drugo lokacijo, če bo interes večji.

Želimo vam uspešen in nasmejan delovni teden!


ekipa RS Coffou

 

Davčne blagajne in pomembna sprememba na dopisih...

13. avgust 2015

Davčne blagajne

Še vedno veliko kličete glede statusa davčnih blagajn. Zakon je že sprejet, tehničnega pravilnika pa še ni (pričakuje se ga v tem mesecu), ki bo navedel tehnična navodila programerjem, kako bo potrebno izvajati povezavo na FURS. Na FURSovi strani so za vsebinska vprašanja o davčnih blagajnah pripravili precej informacij, zato vam svetujemo ogled tega spletnega mesta:

http://www.fu.gov.si/nadzor/podrocja/davcne_blagajne_in_vezane_knjige_racunov_vkr/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3123&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=6f0e8d1c220dc01aee98f4e2cd1caee3#c1615

Podatki na dopisih in računih

Po zadnji spremembi ZGD-1 z dne 08.08.2015 morajo dopisni listi gospodarskih družb obvezno vsebovati matično številko družbe. Navajanje številke registrskega vpisa, pod katero je vaša družba vpisana v register, pa po novem ni več potrebna in jo lahko opustite (novela ZGD-1I, Ur.l. RS št. 55/2015). Pri vseh dopisih, ki jih torej pošljete, je torej poleg celotnega imena podjetja in sedeža potrebno navesti tudi registrski organ, kjer je družba vpisana, matično številko družbe, v primeru delniške družbe (d.d.) in družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) pa tudi znesek osnovnega kapitala in znesek še nevplačanih vložkov. Kazni za kršitve so precejšnje, zato prosimo, da zgornje podatke, v kolikor jih na dopisih ne uporabljate - začnete takoj uporabljati. :)

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo preko znanih kanalov. :)

*ker smo obljubili - ta mesec in naslednji mesec Športno društvo Utrip iz Zminca organizira dva večja dogodka - ŽivŽav z malo Zminško avanturo za otroke 29.08.2015 in pa Loka MTB maraton 2015 12.09.2015. Več o teh dveh dogodkih si lahko preberete na straneh www.sdutrip.si in www.mtbmaraton.si , kjer so navedene tudi povezave do zelo živahnih družabnih profilov FB in TW. Lepo povabljeni, da dogodka obiščete ali pa - tako kot mi (z veseljem), dogodka po svojih močeh podprete. Fantje in dekleta se zelo trudijo.

Prijeten avgust še naprej,

ekipa RS Coffou

 

Gotovinsko poslovanje v novem letu

05.01.2015

Davčne blagajne, vezane knjige, ali lahko uporabljamo excel/word/programsko opremo ali ne?

Tovrstna vprašanja so že vsakodnevno na sporedu, zato krajši zapis na to temo.

Pravilnik naj bi bil znan do 15.01.2015, tako da bo takrat tudi povsem jasno, kakšna so pravila. Da, v novem letu 2015 se bo pričelo uporabljati vezane knjige (z začetkom februarja), ki jih bo moč kupiti v prosti prodaji, vsebovale naj bi po 50 vezanih računov. Pred prvo izdajo računa iz vezane knjige računov bo le to potrebno potrditi preko sistema e-davki ali osebno na finančnem uradu. Serijske številke omenjenih knjig bodo objavljene tudi na spletni strani FURSa. Obrazci računov naj bi bili natisnjeni na samokopirni papir, v treh izvodih po predlogi izvirnika. Kopije bo potrebno hraniti 10 let.

Vse to bo, kot kaže, veljalo izključno za subjekte, ki poslujete z gotovino. V kolikor plačila prejemate izključno na transakcijski račun, pa boste tudi v bodoče lahko uporabljali word/excel/programsko opremo za izdajanje računov. Več pa bo, kot že omenjeno, znano okoli 15.01.2015 - ko naj bi končno objavili pravilnik.


 

Stran 3 od 10