POZOR POMEMBNO obvestilo za večosebne družbe in društva

15.01.2018

[POZOR - POMEMBNO - POSLOVNI SUBJEKTI in DRUŠTVA - POZOR]

Do 19. januarja 2018 (to je že ta petek!) morate v register dejanskih lastnikov spletne aplikacije AJPES-a vnesti podatke o dejanskih lastnikih in zastopnikih.

Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (Ur. l. RS, št. 68/16) namreč določa obveznost vpisa podatkov v register dejanskih lastnikov tako za poslovne subjekte, kot tudi za društva. Vsa društva morajo v register dejanskih lastnikov, ki ga upravlja AJPES, do 19. januarja 2018 vpisati podatke, ki jih določa Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma v 45. členu.

Ti podatki so:

Podatki o poslovnem subjektu:

- ime podjetja, naslov, sedež, matična in davčna številka ter datum vpisa poslovnega subjekta – za poslovne subjekte, vpisane v Poslovni register Slovenije,
- ime podjetja, naslov, sedež, davčna številka in datum vpisa v davčni register – za poslovne subjekte, ki niso vpisani v Poslovni register Slovenije.

Podatki o dejanskem lastniku (v primeru društev je to fizična oseba, ki zastopa društvo, torej zakoniti zastopnik posameznega društva, običajno je to predsednik):

- ime in priimek, naslov stalnega in/ali začasnega
prebivališča, datum rojstva, davčna številka, državljanstvo, datum vpisa dejanskega lastnika v register.

Vpis za samostojne podjetnike in enoosebne družbe ni potreben.

Vpis podatkov v register dejanskih lastnikov se izvede preko spletnega portala AJPES, in sicer na naslednji spletni strani

https://www.ajpes.si/eRDL.

Kljub prizadevanju raznih zvez in unij, da bi AJPES podatke za društva prenesel iz poslovnega registra Slovenije, prizadevanje ni obrodilo sadov.

Našim strankam smo že pred časom poslali pooblastila in v njihovem imenu vpis opravili mi. Ker pa iz raznoraznih komunikacij in pogovorov opažamo, da s tem niso seznanjeni vsi, niti nekatere računovodje, kaj šele zastopniki društev in poslovnih subjektov - vam v izogib plačilu kazni toplo priporočamo, da to uredite takoj. Časa imate še nekaj dni, a dovolj.

Kot zanimivost - do petka, 12.01.2018, torej teden dni pred rokom, je bilo vpisanih zgolj 14% vseh, ki morajo biti vpisani do 19.01.2018...

Kazni? Mhm, tudi to vemo...med 6 in 60 tisoč evri za pravno osebo ter med 400 in 2000 evri za odgovorno osebo. Svetujemo, da to zahtevo, ne glede na to, kako bizarna se vam zdi - vseeno opravite...

#sharingiscaring #Coffou

 

HITRO OPOZORILO - EBN European Business Number

24.10.2017

HITRO OPOZORILO

Tokrat opozarjamo, da je spet tu obdobje, ko ste, prejemate ali pa še boste prejeli pošto EBN - European Business Number.

Ker pošta deluje precej uradno in ker je naveden tudi skrajni rok, se pošte marsikdo ustraši in jo izpolni, spregleda pa podatek, da ga bo objava v imeniku davčnih zavezancev Evrope (KI NIKAKOR NI OBVEZNA!) veljala 771€. Skratka - ne nasedajte!

Predlagamo, da pošto, ki jo prejmete in izgleda precej uradno in resno - preprosto pospravite v okrogel fascikel - koš za smeti, naravi bolj prijazno pa bo, če prispelo pošto reciklirate...namesto evropskemu imeniku pa kak evro raje naklonite preko SMS z napisom SVET5 ali BOTER5 na 1919...

Predlagamo vam lep in uspešen delovni dan!

RS Coffou

#sharingiscaring #Coffou #SVET5 #BOTER5

 

VABILO IN VOŠČILO

15.12.2016

Kam le čas beži, kam se mu mudi...samo še dva tedna nas ločita do konca leta in tako kot vsako leto, tudi letos ohranjamo dobre prakse druženja v naši pisarni. Za vse stranke, partnerje, prijatelje, sledilce in simpatizerje - Dnevi odprtih vrat 2016 torej!

Letos dnevi odprtih vrat potekajo med 28 in 30.12.2016, torej v sredo, četrtek in petek med 8 in 14 uro.

Letos bomo zaigrali na črno kitaro, popili kak kozarec za boljšo kri (preverjeno deluje), poklepetali, se nasmejali in si voščili uspešno leto 2017. Upamo, da vam obisk uspe in nas umestite v prepolne urnike raznoraznih obveznosti veselega decembra.

V kolikor vam obisk v teh dneh ne bi uspel, pa vam zaželimo predvsem zdravo novo leto 2017. Če je zdravje, optimizem in trda volja - tudi uspeh ne izostane. Se vidimo v uspešnem 2017 torej!

ekipa RS Coffou

#coffou #daMnaprej #DneviOdprtihVrat #LokaRepublika

 

Stran 1 od 11