Dobrodelnost in male pozornosti v decembru, ki vas nič ne stanejo...

11.12.2015

*Tokratni zapis bo drugačen in ni vezan izključno na podjetja in samostojne podjetnike pač pa na vse zavezance za dohodnino

December je čas obdarovanja, lepih in dobrih želja ter miru. Vse prevečkrat preveč pozornosti posvečamo materialnim dobrinam, čeprav bi velikokrat zadoščala že prijazna beseda ter nesebična pomoč/lepa gesta, ki vsakomur polepša dan. V decembru potega tudi akcija, ki bi jo veljalo implementirati v naš vsakdanjik. Po vzoru #payitforward poteka akcija #daMnaprej , ki nas vse spodbuja, da skupaj svet obrnemo na bolje. Tega, zagotovo se strinjate, manjka. Dobra dela in pozornosti v vseh možnih oblikah. Pridržanje vrat, prijazen nasmejan pozdrav, odstop prednosti, pomoč gospe pri prehodu ceste, morda donacija lokalnemu gasilskemu, športnemu ali kulturnemu društvu...? :)

December je namreč tudi čas, ko lahko kot zavezanci za dohodnino donirate 0,5% svoje dohodnine raznoraznim nevladnim organizacijam - taka donacija vas popolnoma nič ne stane - če je ne namenite eni od organizacij, bo pač pristala v državnem proračunu - odločitev je popolnoma vaša.

Kako lahko to storite? S seznama http://dobrodelen.si/sl/index/chooseorganizations izberete organizacijo, ki bi jo radi podprli (izberete jih lahko do pet in tako porazdelite svojega 0,5% in tako razveselite oz. podprete več kot eno organizacijo). V nadaljevanju določite odstotek izbrani organizaciji in nadaljujete z "Natisni obrazec". V obrazec dodate vaše podatke in ponovno nadaljujete z "Natisni obrazec". Aplikacija vam skreira PDF filetek, ki ga natisnete, podpišete in pošljete na pristojen finančni urad - tukajle najdete naslove FURSa: http://www.fu.gov.si/kontakti/

Zelo preprosto skratka.

Podjetja in samostojni podjetniki pa zagotovo že veste, da so vaše donacije tudi olajšava, lokalnim društvom pa vsak evro pomeni ogromno...mi smo ga že izbrali. :)

Želimo vam prijeten, uspešen in miren december, ob koncu meseca pa, kot običajno, vabljeni v naše poslovne prostore, na klepet in druženje ob sušeni kitari. Ponovno bo veselo. Srečno.

ekipa RS Coffou