Davčne blagajne in pomembna sprememba na dopisih...

13. avgust 2015

Davčne blagajne

Še vedno veliko kličete glede statusa davčnih blagajn. Zakon je že sprejet, tehničnega pravilnika pa še ni (pričakuje se ga v tem mesecu), ki bo navedel tehnična navodila programerjem, kako bo potrebno izvajati povezavo na FURS. Na FURSovi strani so za vsebinska vprašanja o davčnih blagajnah pripravili precej informacij, zato vam svetujemo ogled tega spletnega mesta:

http://www.fu.gov.si/nadzor/podrocja/davcne_blagajne_in_vezane_knjige_racunov_vkr/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3123&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=6f0e8d1c220dc01aee98f4e2cd1caee3#c1615

Podatki na dopisih in računih

Po zadnji spremembi ZGD-1 z dne 08.08.2015 morajo dopisni listi gospodarskih družb obvezno vsebovati matično številko družbe. Navajanje številke registrskega vpisa, pod katero je vaša družba vpisana v register, pa po novem ni več potrebna in jo lahko opustite (novela ZGD-1I, Ur.l. RS št. 55/2015). Pri vseh dopisih, ki jih torej pošljete, je torej poleg celotnega imena podjetja in sedeža potrebno navesti tudi registrski organ, kjer je družba vpisana, matično številko družbe, v primeru delniške družbe (d.d.) in družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) pa tudi znesek osnovnega kapitala in znesek še nevplačanih vložkov. Kazni za kršitve so precejšnje, zato prosimo, da zgornje podatke, v kolikor jih na dopisih ne uporabljate - začnete takoj uporabljati. :)

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo preko znanih kanalov. :)

*ker smo obljubili - ta mesec in naslednji mesec Športno društvo Utrip iz Zminca organizira dva večja dogodka - ŽivŽav z malo Zminško avanturo za otroke 29.08.2015 in pa Loka MTB maraton 2015 12.09.2015. Več o teh dveh dogodkih si lahko preberete na straneh www.sdutrip.si in www.mtbmaraton.si , kjer so navedene tudi povezave do zelo živahnih družabnih profilov FB in TW. Lepo povabljeni, da dogodka obiščete ali pa - tako kot mi (z veseljem), dogodka po svojih močeh podprete. Fantje in dekleta se zelo trudijo.

Prijeten avgust še naprej,

ekipa RS Coffou