Primerjava tarif za bančne storitve 2013

Primerjava tarif bančnih storitev 2013

Tako kot vsako leto, smo se za vas tudi letos potrudili, preklicali vse banke in prebrskali njihove spletne strani - da bi se dokopali do željenih podatkov.
Mnogokrat je med telefonskim pogovorom in navedbo cen na spletnih straneh prišlo do odstopanj - v teh primerih smo v tabeli navedli ceno s spleta.

Omeniti je potrebno, da vse banke nudijo brezplačno odprtje računa, so pa razlike med ugodnostmi v prvem letu sodelovanja. Nekatere nudijo brezplačno vodenje računa skozi celotno prvo leto, brezplačno članarino za kartico, cenejšo ali celo brezplačno pristopnino k e-bančništvu in mesečnemu vodenju le tega. Opažamo, da poslovanje s PayPalom in poznavanje le tega še vedno predstavlja precej težav mnogim bankam in uslužbencem. Sami nakupi niso problematični, problem nastane, če želite denar dobiti nazaj na račun.Preverjeno pa nakazila nazaj delujejo pri Banki Koper in A banki. Obrestne mere za depozite so se precej znižale.

Kot običajno smo nabrali nekaj najbolj pogostih postavk, ki naj vam služijo kot orientir - vsak od vas ima specifično poslovanje, tako da si lahko sam preračuna, katera banka je za njegovo poslovanje najprimernejša.

Spremeniti bo treba vzorec razmišljanja - banka namreč ni vaša mama - tako da jo lahko kadarkoli zamenjate, če z njo niste več zadovoljni.

Filetek z omenjenimi podatki najdete tukaj:

http://www.coffou.si/images/coffou/filetki/Seznam_bank_in_pogojev_2013.xls

Ni za kaj, želimo lep dan.